A place where you need to follow for what happening in world cup
cenkcuda cenkcuda

(Taraftarium 24 izle) Galatasaray Fenerbahçe maçı şifresiz izle, Donmadan bedava izle, GS FB derbisi 19 Mayıs 2024

0 79

19 Mayıs 2024 19:00 da oynanacak olan Galatasaray Fenerbahçe derbisi Twitter maç linkleri ve Taraftarium 24, Matbet TV, Jojobet TV, Telegram maç izleme kanalları eklendi. Şimdi derbi anlatımımıza geçelim.

#GSvFB Twitterda GS FB derbisini şifresiz izleyebilirsiniz. Taraftarium 24 kanalından da bedava ve para vermeden izleyebileceksiniz. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray vs Fenerbahçe derbisi heyecanı pazar günü yaşanacak. Bu karşılaşma sarı-kırmızılıların 2011 yılında açılan yeni evi RAMS Park’taki 15. Fenerbahçe derbisi olacak.

Bu stadyumdaki ilk derbi 18 Mart 2011 tarihinde oynandı ve sarı-lacivertlilerin 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Aslan Tepe’de oynanan 14 derbide sarı-kırmızılılar 5 kez galip ayrılan taraf oldu. 4 kez de Fenerbahçe kazanırken, 5 mücadele ise berabere sona erdi. Söz konusu müsabakalarda Aslan’ın 16 golüne, Kanarya 12 golle karşılık verdi.

Galatasaray Fenerbahçe Maçı şifresiz nasıl izlenir ?

Fenerbahçe taraftarlar için taraftarium24, Galatasaray taraftari için de Jojobet TV, Matbet TV Kanallarından bedava donmadan izleyebileceksiniz.

📺 Matbet TV

📺 Jojobet TV

📺 Taraftar TV

📺 Justin TV

Galatasaray, Pazar günü oynanacak Kıtalararası Derbi‘de kendi sahasında İstanbul’daki rakipleri Fenerbahçe‘ye yenilmediği sürece Türkiye şampiyonu olacak.

Galatasaray-Fenerbahçe maçı yayında mı?

Galatasaray Fenerbahçe maçı Matbet TV‘de izlenemiyor ve İngiltere’de canlı yayınlanmayacak ancak maç bet365’in Spor Canlı Yayını hizmetinde mevcut.

Galatasaray-Fenerbahçe maçı saat, tarih ve yer

Galatasaray, 19 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de başlayacak olan Süper Lig karşılaşmasıyla, İstanbul Rams Park’ta Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

Galatasaray-Fenerbahçe istatistikleri ve başa baş rekor (H2H)

İki rakip resmi maçlarda toplam 277 kez karşı karşıya gelirken, Fener 100 galibiyetle daha iyi bir rekora sahip oldu. Gala derbide 86 galibiyet alırken, 91 beraberlik elde edildi.

Galatasaray, son dört karşılaşmanın üçünü kazanarak son dönemde üstünlük sağladı; derbideki son galibiyetini ise Nisan 2022’de evinde 2-0 kazanan Fenerbahçe elde etti.

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşma rekoru (Taraftarium24)

Galatasaray kazanır86
Beraberlik91
Fenerbahce kazandı100

* H2H istatistikleri tüm müsabakalara ilişkindir

Galatasaray-Fenerbahçe takım haberleri

Galatasaray takımı haberleri

Galatasaray’da derbi nedeniyle herhangi bir sakatlık sorunu veya cezalı oyuncu bildirilmedi. Bu sezon ligde 23 gol atan Arjantinli forvet Mauro Icardi, etkili Dries Mertens ve Hakim Ziyech’in orta sahada yardımcı roller oynamasıyla önden başlayacak.

Fenerbahçe takımı haberleri

Fenerbahce’de kas sakatlığı yaşayan İrfan Kahveci ve ayak bileğinden sakatlanan İsmail Yüksek’in kadro dışı kalması bekleniyor.

Neden Kıtalararası Derbi deniyor?

Galatasaray-Fenerbahçe maçı Kıtalararası Derbi olarak biliniyor çünkü iki taraf da İstanbul’un sırasıyla Asya ve Avrupa yakalarından geliyor ve şehir Boğaziçi ile ayrılmış durumda.

Gala, şehrin Avrupa yakasındaki Sarıyer ilçesinin Seyrantepe semtinde, Fener ise Asya yakasında, İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Fenerbahçe semtinde yer alıyor.

GS FB derbi Muhtemel 11ler

Galatasaray’ın muhtemel 11’i: Muslera; B. Yılmaz, Nelsson, Bardacki, Kohn; Torreira, Demirbay; Ziyech, Mertens, Zaha; Icardi

KonumOyuncular
Kaleciler:Muslera, Güvenç, J. Yılmaz
Savunmacılar:Sanchez, Nelsson, Bardakçı, Ayhan, Yeşilyurt, Kohn, Aurier, Bülbül
Orta saha oyuncuları:Torreira, E. Akman, Ndombele, Demirbay, Kutlu, Oliveira, Aydın, H. Akman, Aktürkoğlu, Tete, Ziyech, B. Yılmaz
İleri:Mertens, Icardi, Vinicius, Demiroğlu, Zaha

Fenerbahçe’nin muhtemel 11’i: Egribayat; Müldür, Djiku, Oosterwolde, Kadıoğlu; Krunic, Zajc; Kahveci, Szymanski, Tadic; Dzeko

KonumOyuncular
Kaleciler:Livakovic, Egribayat, Akyüz
Savunmacılar:Soyuncu, Becao, Djiku, Peres, Bonucci, Aziz, Kadıoğlu, Oosterwolde, Osayi-Samuel, Müldür
Orta saha oyuncuları:Krunic, Zajc, Szymanski, Kahveci
İleri:Batshuayi, Dzeko, Dursun, Kent, Tadic, Under

Kıtalararası Derbi geçmişi 

Türkiye’nin en büyük maçı olarak kabul edilen Kıtalararası Derbi, iki kulüp arasındaki rekabetin o kadar büyümesiyle dünya futbolunun en sert ve çekişmeli derbilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Galatasaray-Fenerbahçe arasında kaydedilen ilk maç Ocak 1909’da oynanan ve Gala’nın 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlanan hazırlık maçıydı.

Şubat 1934’te, sahadaki oyuncular arasındaki kavga ve rakip seyirciler arasındaki isyan nedeniyle sözde bir hazırlık maçının iptal edilmesi gerektiği bildirildi.

1959 yılında, Türkiye’de profesyonel üst düzey futbolun ilk sezonunda lig sekizerli iki gruba ayrıldı ve Gala ve Fener kendi gruplarını kazandı. 

Daha sonra iki ayaklı finalde mücadele ettiler ve kazanan şampiyon oldu. İlk maçı 1-0 kazanan Galatasaray’ın ardından, rövanşta 4-0’lık mücadeleyi veren Fenerbahçe, toplamda 4-1 galip geldi.

1996 yılında, Kıtalararası Derbi tarihindeki en tartışmalı olaylardan biri, Liverpool’un eski teknik direktörü Graeme Souness’in, Galatasaray’ın teknik direktörü olarak kısa bir süre görev yaptığı sırada, Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’ye karşı kazanılan zaferi, Fenerbahçe’nin futbol takımına Galatasaray bayrağı dikerek kutlamaya karar vermesiyle yaşandı. saha. 

İki ayaklı finalin ilk ayağını Souness’in takımı evinde 1-0 kazanırken, Fener rövanşta eşitliği sağladı ve 1-0 kazandı. Uzatmalarda Galler’in uluslararası oyuncusu Dean Saunders, konuk takımın çılgın kutlamalara yol açması için galibiyet golünü attı.

Deplasman taraftarları daha sonra sevinçli oyunculara dev bir bayrak teslim etti ve Souness, onunla koşarak ve onu orta noktaya yapıştırarak ev sahibi taraftarları kızdırdı.

Mayıs 2007’de, Türkiye şampiyonu olduğu kesinleşen konuk ekibin karşısında, Fenerbahçe Gala deplasmanında karşılaştı.

Ev sahibi taraftarlar, Ali Sami Yen Stadyumu’ndaki oyun yüzeyine binlerce plastik su şişesi, stadyum koltuğu ve diğer malzemeleri atmaya karar vererek maça ‘su derbisi’ lakabını kazandırdı.

Karşılıklı Rekor

Aşağıda Galatasaray ile Fenerbahce arasında tüm müsabakalarda oynanan son beş karşılaşmanın bire bir kayıtları yer alıyor.

TarihKibritYarışma
24 Aralık 2023F.Bahçe 0-0 GalatasarayTürkiye Süper Ligi
4 Haziran 2023Galatasaray 3-0 F.BahçeTürkiye Süper Ligi
8 Ocak 2023F.Bahçe 0-3 GalatasarayTürkiye Süper Ligi
10 Nisan 2022F.Bahçe 2-0 Galatasaray’ı mağlup ettiTürkiye Süper Ligi
21 Kasım 2021Galatasaray 1-2 FenerbahceTürkiye Süper Ligi

Leave A Reply

Your email address will not be published.